Jany VCOL Utrecht

Jany Pons

Ik heb mij ontwikkeld tot een veelzijdige en ervaren trainer en adviseur. Voor groepen voel ik me als een vis in het water. Het snijvlak van schriftelijke en mondelinge communicatie , daar zit mijn typische deskundigheid. Naast trainingen Helder schrijven voor gemeenten, onderwijs- en zorginstellingen en de financiële dienstverlening, verzorg ik trainingen en workshops Feedback geven en Presenteren. In mijn trainingen staat de praktijksituatie van de deelnemer centraal.
Het is mijn overtuiging dat duidelijk en aantrekkelijk communiceren cruciaal is binnen professionele organisaties. Zo zijn heldere rapportages, overtuigende presentaties en doelgerichte vergaderingen succesfactoren om bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Door het talent van mensen verder te ontwikkelen, kunnen zij tot bloei komen en wordt het rendement van organisaties groter. Daar lever ik graag een bijdrage aan in uw organisatie!
De laatste jaren geef ik naast trainingen in communicatieve vaardigheden veel workshops over integriteit en morele dilemma’s vooral binnen de rechterlijke macht en het Openbaar Ministerie. De vraag is steeds welke morele dilemma’s professionals in hun werk ervaren en hoe zij hiermee omgaan. Welke waarden spelen een rol en hoe maak je een keuze tussen het persoonlijke belang, het belang van de organisatie en dat van de samenleving? Door dilemma’s bespreekbaar te maken, ontstaat bewustwording en leren deelnemers van elkaar.

Reacties van medewerkers rechtbank Rotterdam over workshop omgaan met morele dilemma’s:

  • Jany communiceert erg duidelijk en betrekt je goed bij de gespreksonderwerpen.
  • Goede workshop en professioneel opgezet. Jany doet het heel goed!
  • Interessante workshop.

Achtergrond

Ik heb Nederlandse taal en letterkunde aan de RUU gestudeerd en speech Communications aan the University of Texas at Austin. Ik werk nu 25 jaar als trainer en adviseur. Daarnaast gaf ik onderwijs aan diverse hogescholen, de Universiteit Utrecht en de Radboud Universiteit Nijmegen.

Curiculum Vitae