Leiderschap en Teamontwikkeling

Meer verantwoordelijkheden en beslissingsbevoegdheid in teams, wat betekent dat precies voor samenwerken en leidinggeven? Hoe blijf je oprecht in verbinding met jezelf en de ander?

Als teams meer verantwoordelijkheden krijgen of professionals meer beslissingsbevoegdheid, wat betekent dat precies en hoe geef je als leidinggevende dan effectief leiding? Hoe borg je dat inderdaad het beste in anderen en in jezelf boven komt? VCOL helpt leidinggevenden te investeren in ontwikkeling door te helpen de interne en externe dynamiek van de organisatie beter te leren kennen, daar effectief op in te spelen en koers te houden richting gewenste resultaten. Specifiek in die situaties waar verantwoordelijkheden en bevoegdheden bij medewerkers worden belegd. Maar ook in situaties van zwaar weer of veel onzekerheid. Daarbij is er aandacht voor de eigen ambities, het effectief kunnen innemen van rollen, het begrijpen en leren hanteren van stimulerende en belemmerende opvattingen bij zichzelf en de ander. Tevens wordt gewerkt aan het vergroten van het handelingsrepertoire dat kan worden ingezet om complexe managementdilemma’s effectief tegemoet te kunnen treden.

Wij ondersteunen ook organisatie brede leiderschap trajecten gericht op leiderschap en optimale samenwerking binnen managementteams en tussen management en medewerkers en tussen primair proces en de ondersteunende diensten: elkaar leren vertrouwen, om kunnen gaan met en gebruik maken van diversiteit, elkaar aanspreken, verantwoordelijkheid nemen en afstemmen van wederzijdse verwachtingen. Als collega’s en als partners gericht op het realiseren van dezelfde taak: goed onderwijs of zorg van hoge kwaliteit nu en in de toekomst tegen aanvaardbare kosten

VCOL helpt om een gewenste verandering of ontwikkeling van start tot realisatie realiseren. Wij gaan hierbij uit van het vergroten van uw eigen veranderkracht. Waar nodig ondersteunen wij en indien gewenst nemen wij de regie tijdelijk op ons. We leveren geen standaardaanpak maar maatwerk passend bij uw vraag en organisatie.
Lees meer...
VCOL helpt leidinggevenden te groeien in hun rol, als mens, als vakman en als leider. In individuele trajecten maar ook in organisatiebrede leiderschapstrajecten. Tevens bieden wij trajecten voor teamontwikkeling gericht op eigenaarschap en prestatieverbetering met behoud van plezier in werk.
Lees meer...
Bij VCOL hebben we veel ervaring met het vinden, ontsluiten en ontwikkelen van de kwaliteiten van individuen en teams. Vanuit de overtuiging dat mensen zich graag willen ontwikkelen, helpen we bij het vinden van de juiste mens en voor die mens de juiste plek.
Lees meer...
Een nieuw idee of dienst? Mooi! Maar zonder geïnteresseerde afnemers en blijft het een idee of concept. Wij vormen een netwerk van ervaren ondernemers en bouwers en stellen onze kennis beschikbaar om u te helpen u bij de groei van uw idee. Indien gewenst helpen we ook met de website, logo, huisstijl en andere belangrijke zaken voor een succesvolle (door)start.
Lees meer...
Op zoek naar nieuwe wegen van organiseren en leiden? Wij zoeken ook! Wij bieden een denk- en doe-omgeving om maatschappelijke vragen en dilemma’s samen te onderzoeken en passende antwoorden te bedenken, te ontwerpen en vervolgens in de praktijk te laten groeien. Niemand weet het antwoord precies, maar samen komen we verder. Onze partners samen met u en uw medewerkers in een denk/doe-tank? Laat u verrassen door de uitkomsten ervan!
Lees meer...
Partner Virtueel Centrum Organisatieontwikkeling Leiderschap
Logo Viactief Vcol