Peter Wouters van Viactief ontvangt de Award 2018 van Briljante Mislukkingen in de Zorg

Gisteren, 4 december 2018, de jury-prijs gewonnen tijdens de uitreiking van de Briljante Mislukkingen Award in de Zorg 2018 bij het ministerie van VWS. Gekozen uit 11 genomineerden. Een prijs voor ‘n mislukking? Een briljante mislukking betreft innovaties of verbeteringen die we zouden moeten willen maar om een of andere reden niet lukken. Onze casus betrof een herontwerp voor hartrevalidatie ism het Zaans Medisch Centrum met een doorlooptijd van 1,5 jr, een leefstijlmodule, e-coaching, verbeterde kwaliteitszorg en een persoonlijke patientgerichte aanpak. Ondanks breed draagvlak voor het plan kwam het niet tot financiering. Na een queeste van 2,5 jaar hebben we dit initiatief helaas op de waakvlam moeten zetten. Wellicht dat deze prijs een nieuwe impuls geeft om nog eens door te pakken en er weer vuur in te blazen.

Met dank aan Jaap Meijjer van het Zaans Medisch Centrum, Angela Champness van Lifestyle Interactive, Rob de Bie van Universiteit Maastricht en Martje Schuring, Jehanne van der Meer, Ilse Albers en Robert Wybenga van Viactief. Viactief is een leernetwerk van en voor zorgverleners en onderzoekers gericht op verbetering van gezondheid en leefstijl en maakt deel uit van VCOL.

Zie voor meer leerervaringen in de zorg en de andere genomineerden bij www.briljantemislukkingen.nl. Een prachtig initiatief om met elkaar te leren van innovaties en wat daarin ook (onbedoeld) mis kan gaan. Zo helpen we elkaar om valkuilen te omzeilen en de zorg stap voor stap nog beter te maken dan hij al is!

Angela Champness, Robert Wybenga, Jaap Meijjer en Peter Wouters met de Award 2018

Tags: , , , , , , , , , , , ,