De samenwerking is in 2018 zo goed bevallen, dat VCOL en de Sustainable Healthcare Challenge in 2019 intensiever gaan samenwerken als partner. De Sustainable Healthcare Challenge is een stichting die jong ondernemerschap in de zorg stimuleert. Dit doen ze door evenementen te organiseren die tot doel hebben om jonge ondernemers te inspireren en in contact te brengen met partners en zorgprofessionals, om zo het oprichten van een start-up binnen de zorgsector te stimuleren en te faciliteren.

VCOL gaat het SHC team ondersteunen in hun werkzaamheden en met startups kennis en ervaring delen over innovatie en organisatieontwikkeling in de zorg. “Het is mooi om van dichtbij mee te maken hoe jonge ondernemende professionals met goede ideeën hard werken om van hun idee een succes te maken. Met passie voor goede en betaalbare zorg.” Aldus Peter Wouters van VCOL. Het volgende traject voor startups begint in februari 2019 en eindigt met een groot congres op 23 mei 2019.

In 2018 heeft Peter Wouters van VCOL tijdens de Challenge ondersteuning verleend aan Marjolein van Koningsveld en Marcel Tiggelman van Oryx Movement Solutions – een jonge onderneming, die met hulp van sensortechnologie snel en eenvoudig de oorzaak opspoort van lichamelijke klachten, zoals pijn aan de knie, heup of onderrug en met gerichte oefenprogramma’s verbetering brengt. Oryx was de pitch-winnaar van de Challenge 2018 en inmiddels wordt hard gewerkt aan de volgende groei-fase van het bedrijf, in overleg met potentiele investeerders.

Ben je een jonge ondernemer met een werkbaar idee voor een start up in de zorg of ben je al een tijdje aan het ondernemen in de zorg en kun je een versnelling in ontwikkeling wel gebruiken? Neem dan contact op met de Sustainable Healthcare Challenge!

Zie voor meer informatie over de SHC: www.sustainablehealthcarechallenge.nl

En over Oryx: https://oryxmovementsolutions.nl/

Logo van de Healtcare Challenge

Tags: , , , , , , , , , , ,