Peter Wouters

In mijn werkend leven ben ik organisatiekundige en ondernemer met een brede interesse en een warm hart voor sectoren als zorg, onderwijs en cultuur. Mijn vak: helpen bij veranderen, organiseren, innoveren en waarde creëren. Op afstand toezien is niet mijn manier van werken. Ik doe graag mee en neemt ook de (lijn)verantwoordelijkheid indien nodig. Mijn motto is: “Je kunt op twee manieren naar het leven kijken: je kunt moeilijkheden zien bij kansen, of kansen zien bij moeilijkheden.” Ik verbind mens, proces, inhoud en resultaat. Ik zoek graag nieuwe wegen om tot resultaten te komen en kan goed werken onder hoge druk als situaties vragen om een vlotte en professionele aanpak.

Mijn doel: mensen en organisatie helpen hun ambities waar te maken. Het gaat dan om samenwerking, verantwoordelijkheid en eigenaarschap nemen, open staan voor leren en voortdurend op zoek zijn naar hoe je je werk en kwaliteit kunt verbeteren, met een balans in gezondheid, leven en vrije tijd. Gezonde mensen in gezonde organisaties maken het verschil. Management, ICT-systemen, leiderschap, besturing en organisatie moeten hen hierin effectief ondersteunen en niet andersom. Wat anderen over mij zeggen: Peter is in staat om zich snel in de materie van elk vraagstuk te verdiepen en het te plaatsen in een bredere context. Die context heeft hij zowel maatschappelijk, politiek/economisch als op het gebied van innovatie en organisatie goed in kaart. In zijn rol van veranderaar/ vernieuwer kan hij zo vraagstukken breder trekken en de kennis van het hele systeem meenemen in het bepalen en realiseren van doelen.

Anderen over Peter

Vanuit een kritische en klantgerichte houding helpt hij bij het implementeren van veranderingen. Hij schuwt het daarbij niet om obstakels in de vorm van zwakten of een te nauwe blik bij belanghebbenden te benoemen en hen, met gebruikmaking van ieders kracht, te helpen bij het overkomen daarvan. Peter beschikt over een verfrissende en creatieve blik en kan goed verbinden met mensen. Hij is klantgericht en haalt het onderste uit de kast om, samen met zijn opdrachtgevers gestelde doelen te realiseren.

Peters achtergrond

Na mijn studie Planologie en Organisatie en Management aan de Universiteit van Amsterdam heb ik 25 jaar gewerkt in een afwisseling van leidinggevende en adviserende rollen. In 2003 haalde ik bij SiOO mijn Mastergraad in Change Management. Ik heb onder andere gewerkt voor de Koninklijke Luchtmacht en Capgemini en vanuit Capgemini in onderwijs, zorg, overheid en telecom. Sinds 2011 ben ik gestart als eigen ondernemer met veel plezier. Ik ben lid van de Orde van Organisatieadviseurs en tot 2017 voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Primair Openbaar Onderwijs Utrecht.

Curriculum Vitae