Ineke Tanis Partner VCOL

Ineke Tanis

Ik adviseer en coach bestuurders, leidinggevenden en professionals in onderwijs, zorg, cultuur en (creatieve) dienstverlening. Binnen diverse grote verandertrajecten werk ik met opdrachtgevers en collega’s samen aan vraagstukken op het gebied van visie, strategie, leiderschap en teamontwikkeling. Mijn inzet is altijd gericht op een door allen gevoelde verantwoordelijkheid voor het behalen van resultaat met plezier.

Daarnaast ben ik betrokken bij werving en samenstelling van managementteams, directies, raden en colleges van bestuur en raden van toezicht. Binnen VCOL ben ik specialist op het gebied van individuele- en teamassessments.
Samen met mensen kennis, ervaring en inzichten delen om een breder perspectief op vraagstukken te ontwikkelen, is wat me drijft.

Met een scherp oog voor mensen en gedrag, weet ik snel tot de kern van de zaak te komen. Daarbij werk ik op het vlak van leren=ontwikkelen=veranderen. Door mijn directe maar zeker ook respectvolle wijze van vragen stellen en onderzoeken, help ik organisaties ingewikkelde vraagstukken op te lossen. Als coach help ik mensen bij het vinden van andere perspectieven, een nieuwe rol of een mooiere toekomst. Een moeilijk gesprek of een spiegel voorhouden ga ik daarbij niet uit de weg. Ik ben goed bekend met uitdagingen in de organisaties waar ik werk en kan op basis daarvan nieuwe perspectieven en mogelijkheden aandragen die het waard zijn om mee te experimenteren en van te leren. Ik heb een indrukwekkend netwerk van trouwe opdrachtgevers opgebouwd, ben oprecht in hen geïnteresseerd en vice versa en combineer dit met een zakelijke aanpak die resultaten oplevert.

Inekes achtergrond

Ik studeerde organisatiepsychologie. Daarnaast gaf ik onderwijs aan diverse hogescholen en aan de universiteit Utrecht. Naast organisatiepsycholoog ben ik advanced Birkmanconsultant, gecertificeerd mediator en gecertificeerd gedragswetenschappelijk opgeleid trainer/coach bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

Opdrachtgevers over Ineke

Ineke heeft bij onze GGD de organisatieverandering ten gevolge van een fusie begeleid. Daarnaast is zij voor onze organisatie dé Birkmanconsultant. Zij ondersteunt teams bij het gebruiken van de Birmanteamprofielen t.b.v teamontwikkeling en wordt ingezet bij het toelichten van en het adviseren over de individuele Birkmanprofielen bij nieuwe medewerkers. Zij heeft ons managementteam begeleid bij de ontwikkeling van een grotendeels operationeel naar strategisch handelend MT en zij heeft de samenwerking op een hoger peil gebracht. Dit alles doet zij met passie, bevlogenheid en met veel respect voor het individu. Daarnaast is haar begeleiding en advisering helder, duidelijk en bovenal met veel humor.

Mw. Ingrid Coenen, manager JGZ en KEC, bij de GGDNOG